aA
Vienu garsiausių Didžiosios Britanijos menininku laikomas Damienas Hirstas rugsėjo 11-osios teroro išpuolius vadina "meno kūriniu". Anot jo, reikėtų pasveikinti teroristus, nes jie meniniu lygmeniu pasiekė to, "apie ką niekas net nebūtų pagalvojęs, kad tai įmanoma".
Damien Hirst
Kaip trečiadienį D. Hirstą citavo laikraštis "Guardian", "rugsėjo 11-oji yra tam tikra prasme savarankiškas meno kūrinys. Jis buvo blogas, tačiau (...) sukonstruotas vizualiai". Reginys, kaip lėktuvai trenkiasi į dangoraižius, buvęs "pritrenkiantis".

Pasak daugelio premijų laureato, nuo to laiko pasikeitė vizualinė kalba, o lėktuvai tapo ginklu. "Menininkai nuolatos ieško tokių dalykų".

1965 metais Bristolyje gimęs D. Hirstas labiausiai išgarsėjo savo formaldehide patalpintomis gyvūnų dvėselienomis. Nuo 1992 metų Venecijos bienalės jis traktuojamas kaip viena ryškiausių tarptautinės meno scenos žvaigždžių.

1995 metais D.Hirstas buvo apdovanotas Turnerio premija, prestižiškiausia Didžiosios Britanijos premija modernaus meno srityje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.