aA
Naktį į trečiadienį Lietuvos ir Rusijos pasienyje sulaikytas Kauno rajono gyventojas, bandęs išvežti iš Lietuvos 105 gramus heroino. Narkotinė medžiaga aptikta tikrinant maršrutinio autobuso keleivius Kybartų kelio poste.
Heroinas
Heroinas
Maršrutinis autobusas Kaunas-Kaliningradas į šį postą atvyko apie 3 val. MKT pareigūnai, pasitelkę tarnybinį šunį, nutarė patikrinti į Rusijos Federaciją važiuojančius keleivius.

Šuo intensyviai apuostė vieno iš keleivių krepšį. Susijaudinusiam vyriškiui teliko prisipažinti, kad gabena narkotinių medžiagų. Iš krepšio pareigūnai ištraukė polietileninį maišelį su rusvos spalvos milteliais - 105 gramais heroino. Narkotines medžiagas aptikti padėjo septynerių metų vokiečių aviganis Natanas.

Pareigūnų duomenimis, vienas heroino gramas narkotikų rinkoje vertinamas 30-35 JAV doleriais, o mažmeninė kaina pakyla iki 100 dolerių.

MKT pareigūnai sulaikė heroino kurjerį - 53 metų Kauno rajono Garliavos miestelio gyventoją J.S.

Dėl narkotinių medžiagų kontrabandos iškelta baudžiamoji byla, įvykio aplinkybės tiriamos. Šiemet tai jau septintoji byla, MKT iškelta dėl narkotinių bei psichotropinių medžiagų kontrabandos. 2001 metais iš viso buvo iškeltos septynios tokios baudžiamosios bylos.

Narkotinės medžiagos Kybartų kelio poste buvo sulaikytos ir šių metų gegužės 13 dieną, kai MKT pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės operatyviniais darbuotojais sučiupo Marijampolės rajono gyventoją Petrą Petrulevičių. Šis į Kaliningrado sritį pėsčiomis ėjęs 48 metų vyriškis nešė 585 gramus heroino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.