aA
Sveikatos apsaugos ministras Romualdas Dobrovolskis patvirtino Aplinkos ir sveikatos rodiklių sąrašą, pagal kurį bus vertinamas aplinkos ir sveikatos problemų mastas bei grėsmė visuomenei.
Kaip teigiama trečiadienį SAM išplatintame pranešime spaudai, Aplinkos ir sveikatos rodiklių sąrašas apima įvairius aplinkos poveikio sveikatai faktorius. Pastariesiems priklauso oro kokybės, būsto, transporto, triukšmo, spinduliuotės, vandens, maisto saugos, darbo aplinkos bei kiti faktoriai.

"Pagal šiuos rodiklius bus vertinamas aplinkos ir sveikatos problemų mastas bei grėsmė visuomenės sveikatai", - rašoma pranešime.

Pasak pranešimo, aplinkos ir sveikatos rodikliai suformuoti pagal sveikatos laukų koncepciją, pagal kurią žmogaus sveikata apie 50 proc. priklauso nuo elgesio, po 20 proc. nuo aplinkos ir genetikos, tuo tarpu nuo medicininės pagalbos tik apie 10 procentų.

Aplinkos ir sveikatos rodiklius kaups, analizuos bei informuos apie juos visuomenę Valstybinis visuomenės sveikatos centras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.