aA
Pakistano pietiniame Karačio uostamiestyje trečiadienį per tris valandas trukusį susišaudymą buvo nukauti du įtariami "al Qaeda" kovotojai, pranešė policija. Be to, įsiplieskus kryžminei ugniai taip pat buvo nušauta viena mergaitė, sakė policija, kuri taip pat nurodė, kad per susišaudymą buvo suimti kiti penki įtariami "al Qaeda" nariai.
Šautuvas
Šautuvas
Pasak šaltinio policijoje, teisėsaugininkai įtaria, kad šie ginkluoti vyrai yra Osamos bin Ladeno tinklo "al Qaeda" nariai, tačiau valstijos policijos viršininkas Syedas Kamalas Shahas atsisakė komentuoti šiuos pranešimus. Vis dėlto jis pažymėjo, kad jie "nėra paprasti nusikaltėliai".

Saugumo ir žvalgybos tarnybų agentai trečiadienį anksti ryte apsupo trijų aukštų pastatą ir suėmė du vyrus, bet vėliau, kai pastate užsibarikadavę kiti žmonės į juos metė granatą, buvo priversti į pagalbą pasikviesti policijos pajėgas.

"Įsiplieskė susišaudymas, užsitęsęs maždaug tris valandas, per kurį buvo sužeisti šeši policininkai, vienas jų - sunkiai", - incidento vietoje sakė S.K.Shahas.

Liudininkai pasakojo, kad tik po to, kai policija intensyviai apšaudė pastatą ir paskleidė ašarines dujas, jame užsibarikadavę kovotojai, kurie buvo ginkluoti kalašnikovais ir granatsvaidžiais, sutiko pasiduoti.

"Du nusikaltėliai buvo nukauti, o kiti penki - suimti, - sakė S.K.Shahas. - Pastate taip pat radome ketverių metų mergaitės kūną. Ji žuvo nuo kulkos".

Kitas pareigūnas sakė, kad mergaitė ir jos motina gyveno viename šio neseniai pastatyto ir dar beveik neapgyvendinto pastato bute. Motina per susišaudymą nenukentėjo, pridūrė jis.

Vienas iš suimtų vyrų, kai jį vedė policininkai, skandavo šūkį "Dievas didis", o kitas kalbėjo arabiškai, sakė liudininkai. S.K. Shahas atsisakė nurodyti jų tapatybę.

"Jie nėra paprasti nusikaltėliai, - sakė jis. - Negaliu pasakyti , kas jie tokie ar kodėl jie čia buvo. Tai bus išaiškinta tyrimo metu".

Rengdamasi galimiems išpuoliams per pirmąsias rugsėjo 11-osios teroro atakų Jungtinėse Valstijose metines, policija suintensyvino patruliavimą mieste.

Karačyje, kur per tris išpuolius prieš Vakarų taikinius pastaraisiais mėnesiais žuvo keliolika žmonių, prie diplomatinių misijų ir būstinių, taip pat prabangių viešbučių ir užsienio bendrovių biurų nuolat budi mažiausiai 2 tūkst. policininkų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.