aA
Seniausia Vilniaus gyventoja - net 113 metų Marfa Vasiljevna Šilaikiskaja - miesto valdžios dėmesio sulaukė tik jos kaimynei ir globėjai Romai Rinkevičienei pareikalavus. Pirmadienį R.Rinkevičienė pasipiktino, kad Vilniaus meras Artūras Zuokas sveikina tik šimtamečius, o gerokai vyresni žmonės niekam nerūpi.
A.Zuokas
A.Zuokas
© DELFI
Dėmesio teko reikalauti

Antakalnio, kur gyvena M.Šilaikiskaja, seniūnas Algimantas Vaitkus gyventojos priekaištus perdavė sostinės savivaldybei.

„Aš jau dešimt metų stebiuosi, kad nė vienas sostinės vadovas nepasveikino senolės. Nors šįmet norėčiau, kad meras praskaidrintų ilgaamžės gimtadienio nuotaiką", - sakė R.Rinkevičienė. Vakar, kai M.Šilaikiskaja šventė 113-ąjj gimtadienį, pasveikinti ilgaamžę miesto meras įpareigojo miesto valdybos narę Jūratę Noreikienę.

Kapinėse pasistatė paminklą

M.Šilaikiskaja jau kurį laiką kalba, kad nusibodo taip ilgai gyventi. Moteris prieš penkiolika metų Švenčionių kapinėse šalia savo vyro kapavietės pasistatė paminklą ir sau. Ji į lagaminą susidėjo įkapes. Ilgaamžė M.Šilaikiskaja Antakalnyje gyvena trijų kambarių bute su 74 metų sūnumi Vladu. Dar vienas sūnus - Sankt Peterburge.

R.Rinkevičienė kasdien aplanko savo ilgaamžę kaimynę M.Šilaikiskaja, atneša karštus pietus. Senolė labiausiai mėgsta bulvinius blynus.

113 metų M.Šilaikiskaja daugiausia laiko skiria maldoms. Šiltu oru moteris po kelias valandas prasėdi balkone.

"Lietuvos rytas"