aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas sakė nežinąs, ar įtariamas rugsėjo 11-osios atakų organizatorius Osama bin Ladenas yra miręs, ar gyvas, ir žadėjo sučiupti tą, kuris gali iškilti ir užimti jo vietą.
Osama bin Laden
Prezidento interviu, kuris pastarosiomis savaitėmis buvo įrašytas CBS laidai "60 minučių II" (60 Minutes II), tekstas paskelbtas antradienį.

G.W.Bushas pažadėjo "suardyti" tinklą "al Qaeda", kuris kaltinamas rugsėjo 11-osios teroru, pareikalavusiu maždaug 3 tūkst. žmonių gyvybių.

"Nežinau, ar Osama bin Ladenas miręs, ar gyvas. Šito nežinau. Viešai jis nedažnai pasirodo. Be to, jis ne toks jau didvyris, kaip apie jį daug kas galvojo", - sakė G.W.Bushas.

"Jei jis miręs, kažkas turės jį pakeisti, ir mes rasime tą žmogų. Lėtai, bet užtikrintai suardysime tinklą "al Qaeda", - sakė prezidentas, kurio interviu bus transliuojamas 2 val. ketvirtadienį Lietuvos laiku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.