aA
JAV viceprezidentas Dickas Cheney antradienį buvo perkeltas į įslaptintą vietą, nes padidėjo teroro išpuolių grėsmė, pranešė vienas JAV pareigūnas. D.Cheney, kuriam praėjusią naktį, rugsėjo 11-iosios išvakarėse, buvo skirta sustiprinta apsauga, šiuo metu yra "nenurodomoje vietoje", sakė pareigūnas, nenorėjęs, kad būtų skelbiama jo pavardė.
Anksčiau Baltųjų rūmų atstovas spaudai Ari Fleischeris sakė, kad D.Cheney praleido naktį "saugioje, nenurodomoje vietoje".

Jis sakė, kad tokių saugumo priemonių buvo imtasi, remiantis tiek gautos operatyvinės informacijos dėl išpuolių grėsmės analize, tiek apskritai atsargumo sumetimais.

D.Cheney į slaptavietę buvo perkeltas ir netrukus po praėjusių metų rugsėjo 11-iosios išpuolių Niujorke ir Vašingtone, kai buvo imtasi beprecedenčių priemonių užtikrinti prezidento George'o W.Busho administracijos saugumą.

Jungtinės Valstijos teroro grėsmių tikimybės laipsnį pakėlė nuo "padidintos" iki "aukštos", nes buvo gauta informacijos apie galimus naujus išpuolius prieš JAV interesus.

JAV pareigūnai atsisakė nurodyti, ar šalies viceprezidentas dalyvaus pirmųjų rugsėjo 11-osios dienos metinių ceremonijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.