aA
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Tony Blairas antradienį griežtai įspėjo Bagdadą, kad šiam nusprendus nepaisyti tarptautinio reikalavimo įsileisti į šalį Jungtinių Tautų (JT) ginkluotės inspektorius, "bus imtasi veiksmų".
Apibūdindamas Irako prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną) kaip "už įstatymo ribų" esantį asmenį, Britanijos premjeras sakė, kad "daugiau nebegali būti jokių sąlygų, jokių žaidimų, jokių išsisukinėjimų ar JT valdžios nepaisymo".

"Tegul visiems būna aišku, kad jei bus nepaisoma JT valios, seks veiksmai", - pabrėžė T.Blairas, sakydamas kalbą Profesinių sąjungų kongresui (PSK).

"Diplomatija yra būtina. Tačiau kalbant su diktatoriais, o nėra nė vieno blogesnio už Saddamą, reikia, kad jie neabejotų, jog be diplomatijos gali būti panaudota ir jėga", - sakė jis.

T.Blairas, kuris šeštadienį buvo susitikęs su Jungtinių Valstijų prezidentu George'u W.Bushu (Džordžu V.Bušu), yra tvirčiausias Vašingtono planų imtis karinių veiksmų prieš Irako lyderį rėmėjas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.