aA
Rusijos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo štabo vadas Anatolijus Kvašninas antradienį sakė, kad pasirengęs išvesti iš Čečėnijos rajonų karines dalis, jeigu šių regionų administracijų vadovai prisiims visą atsakomybę už situaciją.
"Aš išformuosiu visas komendantūras, taip pat ir šaulių kuopas, jeigu rajonų vadovai oficialiai pareikš, kad jiems užtenka Federalinės saugumo tarnybos ir milicijos vietos skyrių jėgų tvarkai palaikyti", - sakė A.Kvašninas pasitarime Grozne.

Jis pažymėjo, kad "rajono valdžia privalo garantuoti gyventojų saugumą, tvarką savo regionuose, o ne tik rūpinti vien ekonomika ir socialinės sferos atkūrimu".

Generalinio štabo viršininkas sakė, kad "kol kas nėra regiono lyderio, pasiryžusio priimti šias sąlygas".

Jis taip pat pažymėjo, jog suves "į kareivines 42-osios motorizuotųjų šaulių divizijos, pulko Kalinovskajos gyvenvietėje, karinių dalių Šalio mieste ir Borzojaus gyvenvietėje karius, kai visiškai atkris būtinybė juos pasitelkti į pagalbą per specialiąsias neteisėtų ginkluotų formuočių dalyvių paieškos ir sunaikinimo operacijas".

"Šie daliniai dislokuoti Čečėnijoje amžiams ir niekada nebus iš čia išvesti", - pareiškė jis.

V.Kvašninas taip pat pranešė apie naujus įgaliojimus, kurie suteikiami rajonų kariniams komendantams, bei apie jų atsakomybės išplėtimą.

Po pasitarimo Čečėnijos vyriausybės rūmuose A.Kvašninas pabrėžė žurnalistams, jog priimtas sprendimas, kad visa atsakomybė už situaciją rajonuose nuo šiol teks kariniams komendantams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.