aA
Šiaurės Atlanto aljanso karinės ryšių misijos Maskvoje vadovo pavaduotojas antradienį pareiškė, kad NATO plėtra į rytus nekelia jokios grėsmės Rusijos saugumui.
NATO
"Jei NATO plečiasi į rytus, tai nereiškia, jog NATO slypi kokia nors grėsmė, - sakė Juzefas Urbanovičius. -NATO niekam negrasina. Pažvelgus į šį klausimą Šiaurės Atlanto aljanso politikos ir strategijos aspektu, tai taps akivaizdu".

"Manau, jog NATO ir Rusija bendradarbiaus, ir tai bus naudinga ne tik Maskvai ir Briuseliui, bet ir visam pasauliui, visai tarptautinio saugumo sistemai", - sakė jis.

J.Urbanovičius pabrėžė, kad nors NATO karinė ryšių misija Maskvoje veikia vos keletą mėnesių, "jau sukauptas teigiamas bendradarbiavimo su Rusijos gynybos ministerija potencialas". "Rusijos ir NATO bendradarbiavimo perspektyvos geros, ir aš nematau jokių minusų", - sakė jis.

J.Urbanovičius neatmetė galimybės, kad ateityje NATO ir Rusija gali rengti bendras karines operacijas prieš tarptautinį terorizmą.

"Pasaulyje atsiranda įvairių iššūkių, tokių kaip Afganistane kilusi terorizmo grėsmė. Jei tokios valstybės, kaip Rusija, ir tokios didelės organizacijos, kaip NATO, veiks drauge, bus lengviau spręsti visas problemas ir likviduoti pasaulyje iškylančias grėsmes", - sakė NATO misijos Maskvoje atstovas.

Jo nuomone, įkūrus Rusijos ir NATO tarybą "dvidešimtuko" formatu, prasidėjo kokybiškai naujas Maskvos ir Briuselio bendradarbiavimo etapas.

J.Urbanovičius taip pat pranešė, kad šių metų gruodį Maskvoje Rusijos ir NATO iniciatyva vyks tarptautinė kovos su globaliniu terorizmu konferencija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.