aA
Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininkas armijos generolas Anatolijus Kvašninas antradienį atvyko į Čečėnijos administracijos būstinę Grozne ne sraigtasparniu, kaip buvo tikėtasi, bet šeštojo modelio žiguliais, be to, be apsaugos, praneša agentūra ITAR-TASS.
Generolas kalbėjo išplėstiniame posėdyje, kuriame dalyvavo rajonų administracijų vadovai, komendantai ir dvasininkai.

Generalinio štabo viršininkas pranešė, jog apsimetęs vietos gyventoju apvažiavo Grozno Spalio rajoną ir matė, "kaip viename iš kontrolės postų už įvažiavimą buvo imamas mokestis", informuoja interneto tinklalapis "NTV.Ru".

Generolas taip pat sakė bendravęs su vietos gyventojais ir stebėjosi, kad žmonės daug ko nežino, negauna elementarios informacijos. "Nė vienas iš mano sutiktų žmonių nežino, kas jo rajono vadovas, komendantas ar milicijos viršininkas", - sakė generalinio štabo viršininkas. Jo nuomone, tai rodo menką vietos valdžios aktyvumą.

A.Kvašninas griežtai kritikavo karo komendantūrų ir rajonų valdžios darbą. "Komendantūros įkurtos tam, kad rūpintųsi gyvybiškai svarbia veikla, o ne trukdytų žmonėms judėti ar leistų kažkam pasipelnyti", - sakė jis.

Taip kontrolės postų ir vietos valdžios darbas buvo tikrinamas pirmą kartą per pastaruosius keletą metų, praneša "NTV.Ru".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.