aA
Antradienį pritrūkus balsų atmesti prezidento veto Seimas nusprendė laikyti nepriimtu naujos redakcijos Kompensacijų už valstybės išperkamą nekilnojamąjį turtą dydžio, šaltinių, mokėjimo terminų bei tvarkos įstatymo.
Tokiu būdu lieka galioti ankstesnė šio įstatymo redakcija, numatanti, jog rezistencijos dalyviams, politiniams kaliniams, tremtiniams, Vyčio Kryžiaus ordininkams, apdovanotiems iki 1940 metų birželio 15 dienos, bei jų sutuoktiniams, tėvams ir vaikams kompensacijos už išperkamą žemę, mišką, vandens telkinius turi būti išmokėtos iki 2003 metų rugpjūčio 1 dienos.

Prezidento Valdo Adamkaus vetuotame naujos redakcijos įstatyme šioms asmenų grupėms kompensacijų mokėjimas buvo atidėtas iki 2007 metų sausio 1 dienos.

Tačiau prezidento veto buvo susijęs ne su šiais terminais, o su kitais įstatymo straipsniais, suteikiančiais teisę valstybei paimti iš savininkų grąžintiną nuosavybę, kompensuojant už ją pinigais ar kitokiu būdu, ir leisti ją privatizuoti nuomininkams.

Prezidentas pasiūlė atidėti naujos redakcijos įstatymo įsigaliojimą iki 2003 metų balandžio 1 dienos tam, kad Konstitucinis Teismas turėtų galimybę išspręsti ginčą dėl nuomininkų ir savininkų teisių.

Už prezidento veto atmetimą balsavo 70 parlamentarų - veto atmesti reikėjo 71 balso. Tuomet Seimas taip pat nepritarė, jog įstatymas būtų priimtas su visomis prezidento pataisomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.