aA
Smiltynėje, kur antradienį popiet miške buvo kilęs stiprus gaisras, per visą naktį budėjo ugniagesiai. Teigiama, kad pavojaus, jog ugnis išplis, nėra, tačiau vis dar aptinkama pavienių rusenančių židinių.
Fire
Kaip informuoja ELTA, per naktį Smiltynėje budėjo penki Klaipėdos ir miškų urėdijos ugniagesių ekipažai, kuriems talkino apie 90 kareivių. Paryčiais juos pakeitė nauja pamaina. Miške kastuvais buvo atkasinėjami ir gesinami rusenantys nedideli ugnies židiniai.

Teigiama, kad per šį didžiausią šiemet gaisrą Kuršių nerijos nacionaliniame parke išdegė apie 3 hektarai miško ir miško paklotės. Tikslūs nuostoliai nustatinėjami. Ugniagesių teigimu, nors gaisras lokalizuotas maždaug per valandą, pavieniai jo židiniai rusens dar ilgai, todėl stebėjimas ir darbai Smiltynėje bus tęsiami ir trečiadienį.

ELTA primena, kad didžiausias gaisras Kuršių nerijos nacionaliniame parke kilo 1995 metais, vos už kelių šimtų metrų nuo paskutiniojo. Tąkart išdegė 62 hektarai miško.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.