aA
Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje neteisėtu ginklo įsigijimu ir laikymu kaltinamas kartą jau teistas klaipėdietis Sergejus Bėglikas.
Anksčiau neoficialiai jis buvo laikomas vienos stipriausių Klaipėdos nusikalstamų grupuočių vadeiva.

Vasario 13 dieną policijos pareigūnai name, kuriame gyvena S.Bėglikas, atliko kratą ir vonios kambaryje, skalbinių dėžėje, rado "Makarov" markės pistoletą, užtaisytą 8 šoviniais, malkinėje - šaunamųjų ginklų detalių, šovinių. Name aptiktas ir laikrodinis mechanizmas, kuris gali būti naudojamas bomboms gaminti, radijo bangų skeneris bei senovinis šautuvas.

Teisme S.Bėglikas teigė antikvarinį šautuvą legaliai pirkęs Bulgarijoje, skenerį seniai įsigijęs vienoje uostamiesčio parduotuvėje, o laikrodinį bombos detonatorių radęs motinos nusipirktame name. Jis neprisipažino, kad vonios kambaryje rastas pistoletas ir šoviniai yra jo, ir nežinąs, kam jie gali priklausyti.

Teismo posėdyje buvo apklaustas ne tik pats kaltinamasis, bet ir liudytojai: kratoje dalyvavę policijos pareigūnai, S.Bėgliko žmona, draugas. Nuosprendis byloje turėtų būti paskelbtas artimiausiu metu.

Po prieš maždaug 5 metus įvykusios avarijos 31 metų S.Bėglikas nevaldo kojų ir juda tik invalido vežimėliu. 1994 metais jis buvo teistas už Raudonojo Kryžiaus ligoninės gydytojo sumušimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.