aA
Likus mažiau nei dviem mėnesiams iki antrojo referendumo, kuriame Airijos gyventojai pritars ar atmes Nicos sutartį dėl ES plėtros, nuomonių apklausos parodė, jog beveik pusė airių dar neapsisprendė, kaip balsuoti, ir tik 29 proc. jų pritaria dokumentui.
Europos Sąjunga
44 proc. žmonių vis dar nežino, kaip balsuoti referendume, kurio rezultatas lems, ar 15 šalių blokas įgyvendins savo ambicingą planą iki 2004 metų priimti 10 naujų narių.

Kaip parodė pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai, tik 29 proc. airių ketina balsuoti už Nicos sutartį dėl ES plėtros, o 19 proc. balsuos prieš ratifikavimą. Apklausą tarptautiniam bankui "Citigroup" atliko bendrovė "Millward Brown IMS".

Nedalyvauti referendume, kuris turėtų įvykti tarp spalio vidurio ir lapkričio pradžios, ketina 9 proc. airių.

2001 metų birželio mėnesį Airija apstulbino visą Europos Sąjungą, kai 54 proc. referendumo dalyvių atmetė sutartį. Balsuoti tada atėjo maždaug kas trečias airis.

Nuomonių apklausos prieš referendumą taip pat rodė, jog rinkėjai yra pasimetę bei abejingi, tačiau neapsisprendusiųjų skaičius buvo mažesnis.

"Didelis skaičius neapsisprendusiųjų gali pakreipti rezultatus į bet kurią pusę, tai priklausys nuo jų reakcijos į referendumo kampanijoje iškeltas problemas", - teigė vienas "Citigroup" ekspertas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.