aA
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) apskričių skyrių pareigūnai per sausio-rugpjūčio mėnesius išaiškino 297 nusikaltimus ir dėl jų iškėlė 203 baudžiamąsias bylas. Pareigūnai nustatė, kad valstybės įmonės ir fiziniai asmenys nuslėpė 50 mln. 969 tūkst. 787 litus mokesčių.
Siekiant užtikrinti, kad valstybei padaryta žala būtų atlyginta, iš juridinių bei fizinių asmenų, areštuota turto bei turto, į kurį laikinai apribotos nuosavybės teisės už 22 mln. 545 tūkst. 335 litus.

FNTT ir kitų institucijų pareigūnai skyrė ekonomines sankcijas už 23 mln. 403 tūkst. 825 litus, iš jų baudžiamosiose bylose - už 15 mln. 2 tūkst. 287 litus, o administracinėse ir kitose medžiagose - už 8 mln. 401 tūkst. 538 litus.

Tačiau išieškoti valstybės naudai pavyko tik 2 mln. 677 tūkst. 195 litus.

Pasak FNTT, 31 proc. išaiškintų nusikaltimų sudaro apgaulingas įmonės apskaitos tvarkymas arba apskaitos dokumentų suklastojimas, paslėpimas ar sunaikinimas, siekiant tuo sutrukdyti visiškai ar iš dalies nustatyti įmonės komercinės, ūkinės, finansinės būklės rezultatus ar įvertinti turtą.

18 proc. išaiškintų nusikaltimų sudaro žinomai neteisingų duomenų apie savo arba įmonės pajamas, pelną ar jų naudojimą įrašymas į deklaraciją arba į nustatyta tvarka patvirtintas ataskaitas bei kitus dokumentus ir jų pateikimas Valstybinei mokesčių inspekcijai

16 proc. išaiškintų nusikaltimų - aplaidus įmonės buhalterinės apskaitos tvarkymas arba apskaitos dokumentų neišsaugojimas, 10 proc. - oficialaus dokumento suklastojimas ar suklastoto oficialaus dokumento realizavimas ar panaudojimas.

Dar 7 proc. - nepateikimas laiku valstybinei mokesčių inspekcijai deklaracijos ar nustatyta tvarka patvirtintos ataskaitos ar kito dokumento apie savo turtą ar pajamas arba įmonės pajamas, pelną

Pareigūnai taip pat atskleidė atvejus, kada neteisėtai buvo atgaminami literatūros, mokslo ar meno kūrinio, audiovizualinis kūrinys ar fonograma, neteisėtai importuojama, eksportuojama, gabenama, laikoma ir platinama kopija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.