aA
Deimantai
Deimantai
Jei valstybei perduotas turtas yra mažavertis, praradęs prekinę vertę, netinkamas naudoti pagal paskirtį arba saugojimo išlaidos viršija jo vertę - mokesčių inspekcija jo neapskaitys.

Tvarkos projekte numatyta, kad mokesčių inspekcijai perduotas turtas realizuojamas aukcione, konkurso būdu, perduotas neatlygintinai, parduodamas per įmones, su kuriomis mokesčių inspekcija yra sudariusi konfiskuoto ar kitai valstybei perduotino turto realizavimo sutartis.

Nekilnojamasis turtas būtų parduodamas tik aukcione, kilnojamasis turtas, kurio vertė didesnė nei 60 tūkst. litų, - tik konkurso būdu. Akcijos atitektų Valstybės turto fondui. Neatlygintinai Ginklų fondui būtų perduoti ginklai. Lobis, turintis istorinę, kultūrinę ar archeologinę vertę, būtų perduotas Kultūros vertybių apsaugos departamentui.

Netikri pinigai būtų pasiūlyti Teismo ekspertizės institutui, o šiam atsisakius - sunaikinti. Nacionalinė valiuta turės būti perduota Lietuvos banko nustatytoms įstaigoms, užsienio valiuta, vertybiniai popieriai, turintys istorinę, muziejinę ar numizmatinę vertę, - muziejams.

Turtas, kurio vertė gali viršyti saugojimo ir realizavimo išlaidas, neatlyginamai galės būti perduotas globos ir rūpybos įstaigoms, jei jis joms reikalingas.

Už parduotą turtą gautos lėšos sumokamos į atitinkamos mokesčių inspekcijos biudžeto pajamų surenkamąją sąskaitą ir paskirstomos įstatymų nustatyta tvarka, prieš tai padengus saugojimo ir realizavimo išlaidas. Ketvirtadalis pinigų, pardavus lobį, išmokama jį radusiam asmeniui.

Šie klausimai buvo reglamentuojami 1996 metais pasirašytu finansų ministro įsakymu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.