aA
Irako prezidentas Saddamas Husseinas du kartus buvo susitikęs su Osama bin Ladenu, o 1996 metas "al-Qaeda" lyderiui davė pinigų, televizijos kanalui "ABC News" pareiškė moters, kuri sakėsi ilgą laiką buvusi Irako lyderio meilužė.
S.Hussein
S.Hussein
Parisoula Lampsos, kuri teigė ištisus trisdešimt metų buvusi Saddamo Huseino meilužė, "ABC News" sakė, kad ji savo akimis matė O.bin Ladeną vienuose Saddamo Husseino rūmuose devintojo dešimtmečio pabaigoje. Ji sakė, kad Saddamo Husseino vyriausias sūnus Udayus sakė jai, kad Saddamas Husseinas su O.Bin Ladenu taip pat buvo susitikęs 1996 metais ir davė jam pinigų.

"ABC News" paėmė interviu iš 54 metų P.Lampsos, kuri dabar slapstosi Libane, savo naujienų laidai "Primetime Thursday". Sekmadienį televizijos kanalas paskelbė ištraukas iš šios laidos, kuri bus parodyta vėliau šią savaitę.

P.Lampsos, kuri "ABC News" sakė kone kasdien matydavusi Saddamą Husseiną, interviu taip pat apibūdino Bagdado diktatoriaus asmeninio gyvenimo įpročius.

P.Lampsos interviu teigė, kad Saddamas Husseinas mėgino nužudyti Udayų, nes baiminosi, jog sūnus gali ryžtis nušalinti jį nuo valdžios. Per pasikėsinimą, anot jos, į Udayų pataikė kulka ir jis buvo suparalyžiuotas.

"Vieną dieną aš jį nužudysiu. Aš tikrai jį pribaigsiu", - citavo ji Saddamo Husseino grasinimus savo sūnui.

Sužinojęs, kad per pasikėsinimą Udayus buvo suparalyžiuotas, Sadamas Husseinas, anot P.Lampsos, įtūžęs pareiškė: "Nenorėjau, kad taip baigtųsi. Norėjau, kad jis mirtų. Tai jam būtų buvę geriau".

P.Lampsos taip pat teigė, kad Saddamas Husseinas sunkiai tvardėsi, kai Jungtinės Valstijos vijo Irako karius iš Kuveito per Persijos įlankos karą. "Jis sielvartavo, kad jie "atėmė Kuveitą iš manęs", sakė ji "ABC News".

Po Persijos įlankos karo, Saddamas Husseinas nakties metu gabeno savo cheminę ginkluotę į slaptavietes, kur jų negalėtų užtikti JT inspektoriai. "Jis juokėsi iš jų", - sakė ji kanalui.

Pasak meilužės, Saddamas Husseinas mėgo žiūrėti vaizdajuostes, kuriose buvo nufilmuoti jo priešų kankinimai. Per tokias peržiūras jis kartais užsidėdavęs kaubojaus skrybėlę, sakė ji.

P.Lampsos sakė, kad iš filmų Saddamui Husseinui labiausiai patiko "Krikštatėvis", o jo mėgstamiausia daina buvo Franko Sinatros "Strangers in the Night."

Pasak P.Lampsos, Saddamas Husseinas vartojo potenciją skatinančius vaistus "Viagra", kasdien plaukiodavo, darėsi žolių kaukes, kad sumažintų odos raukšlėtumą,dažėsi plaukus ir nešiojo Vakarų dizainerių, tarp jų ir Pierre'o Cardino, siūtus kostiumus.

Televizijos kanalui buvusi diktatoriaus meilužė sakė, kad Saddamas Husseinas turi antrininką, kuris pasidarė veido operaciją, kad būtų panašesnis į Irako lyderį.

P.Lampsos sakė, kad iš Irako ją prieš metus slapta išvežė Irako lyderio oponentų grupės nariai.

Ji sakė nešiojanti šydą, kad niekas jos nepažintų, nes esanti tikra, jog dabar, kai nusprendė netylėti, Saddamas Husseinas mėgins ją nužudyti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.