aA
Jungtinėse Valstijose gyvenantys lietuviškojo centrizmo pasekėjai teigia remią Lietuvos centro sąjungos (LCS) lyderio, parlamentaro Kęstučio Glavecko ketinimus siekti prezidento posto.
K.Glaveckas
K.Glaveckas
© DELFI
Kaip pirmadienį pranešė LCS spaudos tarnyba, praėjusią savaitę K.Glaveckas susitiko su Lietuvoje viešėjusio JAV LCS skyriaus narių ir rėmėjų delegacija.

Anot pranešimo, JAV gyvenantys centristai "išreiškė visokeriopą paramą LCS idėjoms ir kandidatui K.Glaveckui", jam pasiūlyta apsilankyti Jungtinėse Valstijose ir susitikti su Amerikos lietuviais.

K.Glaveckas neatmetė tokios minties ir sakė artimiausiu metu ieškosiąs tokios galimybės. Centristų lyderis, "zonduodamas" JAV lietuvių paramos jo ketinimams siekti prezidento posto galimybes, lankėsi JAV ir pernai rugpjūtį. Be kita ko, jis skaitė paskaitą Pasaulio lietuvių centre Lemonte.

Praėjusiuose prezidento rinkimuose 1997-1998 metais LCS iškėlė ir rėmė dabartinio šalies vadovo Valdo Adamkaus kandidatūrą. Tačiau šiemet partijos kandidatu prezidento rinkimuose LCS iškėlė K.Glavecką.

Anot centristų, artimiausiu metu ketinama pradėti rinkti parašus jo kandidatūros iškėlimui 60-tyje Lietuvos savivaldybių. Parašų reikia surinkit ne mažiau kaip 20 tūkstančių.

Prezidento rinkimai įvyks gruodžio 22 dieną kartu su savivaldybių tarybų rinkimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.