aA
Rusijos generalinė prokuratūra nepatenkinta Gruzijos pozicija dėl kovotojų, įtariamų susijus su gyvenamųjų namų sprogdinimais Maskvoje ir Volgodonske, išdavimo. "Jau seniai mes laukiame, kada bus suimti ir išduoti Rusijos piliečiai, kaltinami rengę ir įvykdę teroro aktus Maskvoje ir Volgodonske", - pirmadienį pareiškė Rusijos generalinio prokuroro pavaduotojas Sergejus Fridinskis.
Rusija, sakė jis, perdavė Gruzijos valdžiai visą būtiną informaciją apie Pankisio tarpukalnėje esantį kovotojų grupės lyderį Ačemezą Gočijajevą bei jo bendražygius Chakimą Abajevą ir Jusufą Krymšanchalovą.

"Jų kaltė įrodyta, paskelbta jų tarptautinė paieška", - pažymėjo generalinio prokuroro pavaduotojas.

"Žodžiais kolegos Gruzijoje pasirengę mums suteikti teisinę pagalbą, bet jokių konkrečių rezultatų mes nematome, - sakė S.Fridinskis. - Nesinorėtų, kad į baudžiamosios teisės santykius kištųsi politika".

Prokuroro pavaduotojas priminė, kad liepą Gruzija išdavė Rusijai Adamą Dekuševą, susijusį su sprogimais Volgodonske.

1999 metų rugsėjo 9-osios naktį Maskvoje buvo susprogdintas gyvenamasis namas Gurjanovo gatvėje. Žuvo 94 žmonės. Po keturių dienų, ankstų rugsėjo 13-osios rytą buvo susprogdintas namas Kašyros plente. Per šį incidentą žuvo dar 121 žmogus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.