aA
JAV prezidentas George'as W.Bushas yra pasirengęs vienašališkai veikti prieš Iraką, nors ir siekia tarptautinės paramos dėl šios šalies režimo pakeitimo, sekmadienį sakė JAV valstybės sekretorius Colinas Powellas.
G.W.Bush
Savaites trunkantys tarptautiniai debatai apie galimus JAV karo veiksmus Irako prezidentui Saddamui Husseinui nušalinti vyksta prieš JAV lyderio kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje, kurią jis turi pasakyti ketvirtadienį.

Neatsižvelgdamas į kitų šalių reakciją dėl šios kalbos "prezidentas pasiliks visas savo teises ir galimybes veikti taip, kaip mums gali būti tinkama - vienašališkai veikti, kad apsigintume", "Fox News" sakė C.Powellas.

Saddamui Husseinui pagaliau pasitraukus nuo scenos gali atsiverti ne pragaro vartai, o perspektyvos, pažymėjo jis ir pridūrė: "Savo draugams ir sąjungininkams atverčiame savo kortas. Atėjo laikas spręsti problemą, kuri egzistuoja ne vienerius metus. Jungtinės Valstijos, kurios dažnai kaltinamos vienašališkumu, dabar vėl kelia šią problemą ten, kur ji iškilo - Jungtinėse Tautose".

Savaitgalį C.Powellas praleido JAV prezidento rezidencijoje Kemp Deivide netoli Vašingtono, kur įvyko G.W.Busho ir britų ministro pirmininko Tony Blaro susitikimas.

Pasak valstybės sekretoriaus, abu lyderiai pripažino, kad nieko neveikti nebegalima.

Apie būsimąją G.W.Busho kalbą JT Generalinei Asamblėjai C.Powellas nekalbėjo, tik nurodė, kad prezidentas pabrėš, jog Irakas nuolat pažeidinėja kai kurias JT rezoliucijas, draudžiančias kurti masinio naikinimo ginklus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.