aA
Egipto kariškių teismas pirmadienį dėl sąmokslo nuversti vyriausybę nuteisė 51 islamistą, kuriems paskirta kalėti nuo dvejų iki 15 metų, pranešė AFP korespondentas, kuris nurodė, kad kiti 43 kaltinamieji buvo išteisinti.
94 asmenims buvo pateikti įvairūs kaltinimai - pradedant nelegalios grupuotės įsteigimu ir baigiant sąmokslu nužudyti Egipto prezidentą Hosni Mubaraką, aukštus valstybės pareigūnus ir įžymius religijos bei kultūros veikėjus. Kaltinamajame akte taip pat buvo kaltinimai rengimųsi sprogdinti visuomeninius pastatus.

Trims islamistams, tarp jų - 36 metų Omarui Hadžajevui Mehdžiui Mohamedui iš Rusijos Federacijos Dagestano respublikos, paskirtos 15 metų kalėjimo ir sunkiųjų darbų bausmės.

Trims atsakovams paskirtos septynerių metų kalėjimo ir sunkiųjų darbų bausmės, o likę nuteisti kalėti nuo dviejų iki penkerių metų.

Teisminis bylos nagrinėjimas prasidėjo lapkričio mėnesį.

Kaltintojai taip pat teigė, kad grupuotė užsienyje rinko lėšas islamistų kovotojų organizacijoms, kurios mainais esą būtų mokiusios vykdyti teroro aktus rengiantis valstybės perversmui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.