aA
Opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) pirmininko pirmasis pavaduotojas, Seimo narys Andrius Kubilius pirmadienį pareiškė apsisprendęs nedalyvauti prezidento rinkimuose ir paragino savo šalininkus paremti dabartinio šalies vadovo Valdo Adamkaus kandidatūrą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
© BNS foto
"Tai yra mano asmeninis apsisprendimas. Aš tikiu, kad partija supras šito pasirinkimo reikšmę", - pirmadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė A.Kubilius.

Konservatorių partija A.Kubiliaus sprendimą nekandidatuoti prezidento rinkimuose svarstys spalio 5 dieną vyksiančioje konferencijoje.

"Mūsų partija visą laiką nuosekliai pasisakė už tai, kad centro dešiniosioms idėjoms turi atstovauti vienas stipriausias kandidatas. Šiandien toks kandidatas yra V.Adamkus. Turime gerbti savo rinkėją ir neversti jo blaškytis tarp ištikimybės partijai, pagarbos partijos kandidato programoms ir suvokimo, kad reikia balsuoti už stipriausią centro dešiniosioms idėjoms atstovaujantį kandidatą, tačiau neatstovaujantį partijai", - aiškino savo apsisprendimo motyvus TS(LK) pirmininko pavaduotojas.

Praėjusią savaitę V.Adamkus pareiškė apsisprendęs dalyvauti šių metų gruodžio 22 dieną įvyksiančiuose rinkimuose.

Konservatorius teigė su V.Adamkumi dėl savo atsisakymo kandidatuoti "nesikonsultavęs".

A.Kubilius spaudos konferencijoje taip pat paragino prezidento rinkimuose nedalyvauti Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) ir Lietuvos centro sąjungos (LCS) lyderius Eugenijų Gentvilą ir Kęstutį Glavecką.

"Centro dešiniųjų rinkėjų balsų išsiskaidymas sudarytų galimybę į antrą turą pakliūti tik kairiųjų ar kitų populistų atstovams. Tai būtų pražūtinga", - pažymėjo jis.

E.Gentvilas ir K.Glaveckas anksčiau yra pareiškę, jog iš prezidento rinkimų kampanijos nesitrauks.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.