aA
Avarija
Juo į Nidą vyko bendrovės „Šiaulių hidroprojektas" darbuotojai. Nuo smūgio mikroautobusas su vairuotoju ir dvylika keleivių nulėkė į griovį ir apvirto.

Gelbėjo penki medikų ekipažai

Avarijos kaltininkas „Mazda 323" vairavęs 38 metų šiaulietis Gintaras Tamulis žuvo iškart. Kartu su juo važiavusiai 22 metų Rasai Bulionytei lūžo rankų kaulai, plyšo inkstai. Ši šiaulietė gydoma Šiaulių ligoninės reanimacijos skyriuje. Jos sveikatos būklė stabili.

Per avariją nukentėjo ir visi mikroautobusu važiavę žmonės. Į maždaug penki kilometrai nuo Šiaulių esančią avarijos vietą atskubėjo penki greitosios pagalbos ekipažai.

Po medikų apžiūros gydytis ambulatoriškai buvo išleisti penki mikroautobuso keleiviai, o vairuotojas 38 metų Erlandas Dambrauskas bei dar septyni keleiviai paguldyti į ligoninę.

Vakar ligoninėje tebebuvo gydomi trys stipriai per avariją nukentėję mikroautobuso keleiviai. „Šiaulių hidroprojekto" direktoriui 47 metų Kaziui Tamulioniui lūžo raktikaulis bei sužalota ausis, 39 metų inžinierei Ritai Tenzegolskytei lūžo šonkauliai ir kojų kaulai, 45 metų buhalterei Sigitai Valantinavičienei sukrėstos galvos smegenys.

Manoma, kad „Mazda 323" lėkė apie 150-170 kilometrų per valandą greičiu, nors šiame kelio ruože greitis ribojamas iki 70 kilometrų per valandą. Įtariama, kad avarijos kaltininkas buvo neblaivus. Jo automobilį apžiūrėję pareigūnai rado tuščią brendžio butelį.

"Lietuvos rytas"