aA
Keliems marijampoliečiams, kurie surengė savo teismą trims vagyste įtariamiems jaunuoliams, gresia baudžiamoji atsakomybė. Kriminalistais apsimetę vyriškiai, reikalaudami prisipažinti, dviem broliams bei šių draugui nusikaltimo vietoje - garaže - surengė tikrą egzekuciją.
Į Marijampolės policijos komisariatą kreipėsi 16-mečio Audriaus bei 19 metų Aurimo motina J.S. Moteris teigė, jog išvakarėse abu jos sūnus iš namų išsivežė du kriminalistais prisistatę vyriškiai. Broliai namo grįžo apie 23 valandą sumušti.

Jų 39 metų motina J.S. pasakojo, jog pirmadienį apie 11 vai. jaunėlis atidarė duris dviem nepažįstamiems vyriškiams. Šie teigė esą policijos pareigūnai. „Jie jokių pažymėjimų neparodė, pavardžių nepasisakė, o aš jų nepaklausiau", - teigė moteris.

Broliai kabojo žemyn galva

Atvykėliai reikalavo, jog Audrius pasakytų, kur buvo naktį, ką veikęs viename netoli Marijampolės esančiame kaime. „Prisipažink, nes tavo draugas jau viską mums papasakojo", -kalbėjo nepažįstamieji ir į kambarį atsivedė basą bei sumuštą šešiolikmetį Paulių T.

Kadangi bendraamžiai nenorėjo prisipažinti, vyriškiai juos išsivežė į nusikaltimo vietą - kaime esantį garažų bloką. Po kurio laiko pareigūnai atsigabeno ir Aurimą. Kai jį vadinamieji kriminalistai vedėsi iš buto, išsigandusi motina liepė sūnui niekur neiti, o paskambinti policininkams.

Tačiau vyriškiai moterį nuramino - esą patys paskambins. „Į garažą mus atvežė mikroautobusu. Vyrai mus ėmė mušti guminėmis žarnomis. Jie reikalavo prisipažinti, kad mes apvogėme jų garažą.

Paskui mums su broliu jie surišo kojas ir pakabino žemyn galvomis. Ant grindų stovėjo kibiras vandens, į kurį vyrai murkdė mūsų galvas", - apie egzekuciją pasakojo Audrius S.

Pranešė pagavę nusikaltėlius

Kai vaikinai galop buvo nuleisti žemyn, vyriškiai jiems liepė atsirišti kojas ir parodyti, kur išslapstė įvairią pavogtą įrangą bei penkiolika autovežio diržų. Broliams buvo pakištas popieriaus lapas, kuriame jie turėjo raštu išdėstyti prisipažinimą.

Kankinimų pabūgęs sumuštas ir apspardytas Aurimas neva sutiko parodyti, kur paslėpė grobį. Tačiau vaikino nurodytose vietose nebuvo jokių daiktų.

Apie 15 valandą vienas vyriškis į garažą iš lauko įnešė dėžę su įrankiais ir mobiliojo ryšio telefonu paskambino policijos pareigūnams, kad šie atvažiuotų pasiimti sugautų vagių.

Atvykę pareigūnai sumuštus vaikinus išsivežė, apklausė ir nugabeno į ligoninę. Rimtesnės medikų pagalbos jaunuoliams neprireikė, todėl policininkai pavėžėjo juos namo. Vakar Marijampolės policijos komisariate buvo pradėtas įvykio tyrimas.

Geriau nebandyti keršyti

Pareigūnai kalbėjo, kad nemalonumai gali grėsti bet kuriam asmeniui, nukentėjusiam nuo nusikaltėlių ir užsigeidusiam juos pačiam pamokyti.

Prieš kelerius metus teisiamųjų suole sėdėjo du vyriškiai, smurtu paauklėję sugautą vagišių. Prieš kurį laiką komisariate buvo iškeltos dvi baudžiamosios bylos - automobilio vagiui bei apvogtajam. Pastarasis, sužinojęs, kas pagrobė jo mašiną, taip pamokė vagišių, kad šis dabar gydosi ligoninėje.

"Lietuvos rytas"