aA
"Air Seychelles" lėktuvui skrendant iš Mumbajaus (Bombėjaus) į Maldyvus Indijos vandenyne, įgula sutramdė peiliu ginkluotą keleivį, pirmadienį pranešė Seišelių oro bendrovė. Incidentas įvyko vos dvi dienos prieš pirmąsias rugsėjo 11-osios atakų metines.
Airplane
2001-ųjų rugsėjo 11-ąją kartono rėžtukais ginkluoti vyrai užgrobė keturis lėktuvus, kurių du buvo sudaužyti į Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke, trečiasis rėžėsi į Pentagoną Vašingtone, o ketvirtasis sudužo Pensilvanijoje.

Maldyvų aviacijos pareigūnai sakė, kad peiliu ginkluotam keleiviui mėginant įsiveržti į pilotų kabiną vienas įgulos narys buvo sužeistas. Netrukus po incidento lėktuvas su daugiau kaip 70-čia keleivių sėkmingai nutūpė Maldyvų sostinėje Malėje.

"Iki Malės likus maždaug 153 km, keleivis su peiliu mėgino patekti į pilotų kabiną, - telefonu sakė Maldyvų civilinės aviacijos vadovas Mahmoodas Raazy. - Įgula jį sutramdė, bet buvo sužeistas vienas įgulos narys. Tačiau jie sugebėjo jį suvaldyti ir perduoti vietos pareigūnams, kai lėktuvas nutūpė".

"Mūsų saugumo tarnyboms reikės nustatyti incidento priežastis ir motyvus. Tik tada turėsime daugiau informacijos", - pridūrė jis.

Pasak jo, lėktuvas iš Mumbajaus per Maldyvus, kurie yra į vakarus nuo pietinio Indijos galo, skrido į Seišelius.

Valstybinės Seišelių oro bendrovės "Air Seychelles" pranešime spaudai sakoma, kad įgula skrydžio metu sutramdė ir nuginklavo vyrą, kuris turėjo peilį ir kad lėktuvas saugiai nutūpė Maldyvuose.

Šiame pranešime, kuris buvo paskelbtas Seišelių sostinėje Viktorijoje, nurodoma, kad niekas nebuvo sužeistas: "Nė vienas įgulos narys ar keleivis nenukentėjo. Šiuo metu "Air Seychelles" mėgina nustatyti to keleivio motyvus".

Maldyvų aviacijos pareigūnai nurodė, kad sulaikytas vyras turėjo Indijos pasą ir kad lėktuvu skrido 72 žmonės, tarp jų - keturi ar penki įgulos nariai. Šaltinis oro bendrovėje sakė, kad lėktuve buvo 74 keleiviai ir kad sulaikytasis yra 41 metų.

Vienas Indijos civilinės aviacijos saugumo darbuotojas anksčiau nurodė, kad Maldyvų pareigūnai sutrukdė užgrobti "Air Seychelles" lėktuvą, skridusį reisu HM017.

"Air Seychelles" atstovės Malėje, kompanijos "Universal Travel Dept", darbuotojas sakė, kad lėktuvui 4 val. 37 min. vietos laiku nutūpus Maldyvų sostinėje, buvo suimti du vyrai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.