aA
Floridos įstatymų leidėjai penktadienį susirinks į neeilinę sesiją, kurioje tuo atveju, jei dėl Floridos prezidento rinkimų rezultatų tebebus ginčijamasi teismuose, bus paskirtos Floridos rinkikų kandidatūros, trečiadienį pranešė valstijos parlamentarų lyderiai.
Floridos Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Tomas Feeney (Tomas Fynis) ir šios valstijos Senato pirmininkas Johnas McKay (Džonas Makėjus), kuris taip pat yra respublikonas, sakė, kad neeilinę sesiją jie šaukia tam, kad būtų apginta Floridos rinkėjų teisė deleguoti savo atstovus į JAV rinkikų kolegiją.

"Mes nesiekiame nulemti, paveikti ar numatyti rinkimų baigties", teigė J. McKay. Tikimasi, kad respublikonų dominuojamas įstatymų leidybos susirinkimas paskirs rinkikų kandidatūras, kurie gruodžio 18 dieną, kai į posėdį susirinks Rinkikų kolegija, veikiausiai balsuos už Teksaso gubernatorių George'ą W. Bushą (Džordžą V. Bušą).

Jie sakė, jog šis žingsnis yra būtinas siekiant užtikrinti, kad Florida, bylinėjimuisi dėl valstijos rinkimų rezultatų nesibaigus iki gruodžio 12 dienos, paskutinio termino, iki kurio leidžiama nominuoti rinkikų kandidatūras, galėtų paskirti 25 savo atstovus į JAV rinkikų kolegiją, rinksiančią naująjį šalies vadovą.

Pretendentas, laimėjęs 25 Floridos rinkikų balsus, užsitikrins reikiamą 270 šalies rinkikų paramą ir taps naujuoju Baltųjų rūmų šeimininku.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.