aA
Centro sąjungos pirmininkas Romualdas Ozolas šią savaitę ketina dalyvauti neturinčiame precedento skrydyje oro balionais iš Latvijos į Lietuvą.
Penktadienį Latvijos Tervetės miestelyje įvyks Baltijos vienybę simbolizuojantis oreivių skrydis. Jame dalyvaus Atgimimo laikų Baltijos valstybių lyderiai Edgaras Savisaaras, Arnoldas Ruutelis, Dainis Ivanas ir Romualdas Ozolas.

1988-1990 metais R. Ozolas buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, 1990 metais išrinktas į Atkuriamąjį Seimą, 1990-1991 metais buvo Kazimieros Prunskienės ministrų kabineto vienas vicepremjerų.

Šią savaitę Rygoje buvęs Latvijos Liaudies fronto pirmininkas D. Ivanas sakė, kad "Baltijos kelias" ore - tai naujas būdas patvirtinti Baltijos vienybę. Jis pabrėžė, kad tokių skrydžių oreivystės istorija dar nežino.

R. Ozolas BNS korespondentui sakė skrydžio balionais nebijąs, nes yra pakankamai patyręs oreivis. Anot jo, Centro frakcijos vasaros šeimyninėse stovyklose dažnai sklandoma oro balionais, o kartą jam net tekę skristi su savo vaikaičiu.

Perskristi Lietuvos sieną bus įmanoma, jeigu pūs šiaurys.

"Baltijos kelias ore" įvyks per 9-ąjį tarptautinį oreivių festivalį. Manoma, kad skrydyje į Lietuvą dalyvaus 10-20 balionų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.