aA
Valdančiosios koalicijos atstovai opozicijos ketinimus pareikšti nepasitikėjimą socialinės apsaugos ir darbo ministre Vilija Blinkevičiūte pavadino "gėdingu populizmu". Liberalų frakcijos seniūnė Dalia Kutraitė - Giedraitienė spaudos konferencijoje trečiadienį ypač piktinosi tuo, kad interpeliaciją ministrei ketinama teikti nesulaukus nė 100 dienų nuo naujosios vyriausybės darbo pradžios, kaip to "reikalauja normali politinė etika".
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė
Kaip skelbta, opoziciją labiausiai papiktino socialinės apsaugos ir darbo ministrės siūlymas apriboti pensijas dirbantiems pensininkams. Anot liberalų atstovės, valdančiosios koalicijos frakcijos vėliau trečiadienį ketina pareikšti savo poziciją dėl ketinimų apriboti pensijas dirbantiems pensininkams. Trečiadienį popiet rengiamas bendras frakcijų posėdis, kuriame taip pat dalyvaus ir V. Blinkevičiūtė.

D. Kutraitės - Giedraitienės nuomone, socialdemokratinė koalicija nėra gerai susipažinusi su šiuo įstatymo projektu.

"Tokiu atveju irgi užbėgama įvykiams už akių, yra skubinama ir daroma įtampa, kuri tikrai nepadeda priimti teisingiausių sprendimų", sakė ji. Anot liberalų seniūnės, t ai yra "gėdingas populizmas" bei "d idelis ir politiškai neetiškas spaudimas Vyriausybei".

Naujosios sąjungos frakcijos vadovas Gediminas Jakavonis taip pat piktinosi, kad opozicija, "nieko n eišnagrinėjus, pradeda šaukti". Jis teigė, kad interpeliacijos V. Blinkevičiūtei nėra už ką reikšti, nes pensijų reforma buvo numatyta Vyriausybės programoje.

Socialdemokratinės koalicijos frakcijos Seime atstovas Gediminas Kirkilas trečiadienį pareiškė, jog opozicija svarsto galimybę pareikšti nepasitikėjimą socialinės apsaugos ir darbo ministre V. Blinkevičiūte. Pasak jo, t rečiadienį įvyksiantis susitikimas su ministre gali tapti akstinu Socialdemokratinės koalicijos frakcijai apsispręsti inicijuoti nepasitikėjimo skelbimą.

Seimas ketvirtadienį numato svarstyti įstatymo pataisas, kuriomis siūloma dirbantiems pensininkams, nepriklausomai nuo jų gaunamų pajamų, mokėti tik bazinę pensiją. Pataisos, kurių nesiryžo priimti praėjusios kadencijos Seimas, sukėlė dirbančių pensininkų nepasitenkinimą bei opozicijos pasipriešinimą.

Savo ruožtu valdžioje esantys liberalai tvirtina, kad šis siūlymas yra pirmas žingsnis socialinio draudimo reformos link.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.