aA
Rusijos gynybos ministras Igoris Sergejevas patvirtino, kad Rusijos kariniai lėktuvai rugpjūčio 17 dieną buvo pakilę į orą ieškoti užsienio povandeninio laivo, kuris galėjo skubėti iš atominio povandeninio laivo "Kursk" žūties vietos Barenco jūroje.
Trečiadienį NATO būstinėje Briuselyje įvykusioje spaudos konferencijoje maršalas sakė: "Aš patvirtinu faktą, kad lėktuvai iš tiesų buvo pakilę į orą".

Pirmą kartą apie šešis Rusijos karinius lėktuvus, persekiojusius užsienio povandeninį laivą Barenco jūroje, išvakarėse pranešė buvęs Norvegijos kariuomenės šiaurės grupuotės vadas admirolas Einaras Skorgenas. Tame pačiame interviu jis pažymėjo, kad rugpjūtį Norvegijos Bergeno uoste buvusiam Jungtinių Valstijų povandeniniam laivui "Memphis" buvo "kažkas nutikę".

JAV gynybos ministras Williamas Cohenas (Viljamas Koenas) trečiadienį Briuselyje įvykusiame susitikime su Rusijos karinės žinybos vadovu, savo ruožtu, pareiškė, kad Amerikos povandeninis laivas nesusijęs su "Kursk" žūtimi.

Kaip "Interfax" sakė Rusijos karinės delegacijos nariai, šiame susitikime W. Cohenas tvirtino, kad Amerikos povandeninis laivas negalėjo susidurti su "Kursk".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.