aA
Estijos pensininkų mitinge dėl pensijų indeksavimo ir padidinimo trečiadienį Talino centre, policijos duomenimis, dalyvavo 4-5 tūkst. žmonių. Renginio organizatorių laukia administracinė nuobauda, nes jie surengė akciją negavę leidimo. Mitingą organizavo opozicinė Liaudies sąjunga.
Talino prefektūros sekretorius spaudai BNS sakė, kad iš pradžių policija ketino išvaikyti be miesto valdžios leidimo surengtą mitingą, bet vėliau nusprendė žmonėms leisti mitinguoti, o akcijos organizatorius patraukti atsakomybėn už įstatymų pažeidimą.

"Su policija mitingo organizavimas buvo suderintas, bet Talino Centrinio rajono valdyba šios akcijos nepatvirtino ir dabar rengėjai bus nubausti", sakė jis. Sekretorius patikslino, kad už tokį pažeidimą numatyta nuobauda iki 150 dienos atlygių (6900 kronų), 10 parų arešto arba - baudžiamąja tvarka - laisvės atėmimas iki trejų metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.