aA
Europos Sąjungos (ES) aukščiausia teisinė institucija - Teisingumo Teismas - nusprendė, kad sūrio "Emmenthal" esmė yra skylutės, o ne plutelė. Teismas panaikino Prancūzijos įstatymą, pagal kurį skylėtas sūris "Emmenthal", žinomas šveicariško sūrio pavadinimu, turi turėti kietą plutelę.
Sūris
Sūris
Prancūzija, kurios sūrių gamintojai gamina savąjį šveicariško produkto analogą, negali drausti "Emmenthal" pavadinimu vadinti sūrį be plutelės, jei jis gaminamas ir parduodamas ES valstybėse, nusprendė Europos Teisingumo Teismas.

Byla buvo pradėta 1998 metų sausį, kai kompanijos "Laiterie d'Argis" techniniam direktoriui Jean-Pierre'ui Guimont'ui (Žanui Pjerui Gimonui) vartotojų teisių gynimo pareigūnai nurodė sumokėti 260 baudų po 20 frankų (maždaug 9 litus) už parduodamą "Emmenthal" be plutelės.

Pietų Prancūzijoje gyvenantis J.-P. Guimont'as kreipėsi į teismą ir šalies teisėjai paprašė Europos Teisingumo Teismo nuspręsti dėl prancūzų įstatymo suderinamumo su ES laisvo prekių judėjimo taisyklėmis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.