aA
Lietuvos parlamentarai, pamindami tarptautinį požiūrį į demokratiją, įsteigė parlamentinių ryšių grupę santykiams su dabartiniu Baltarusijos režimu. Plenariniame posėdyje Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovas Bronius Bradauskas perskaitė pareiškimą apie parlamentinių ryšių grupės su Baltarusijos Respublika įkūrimą.
Pareiškime dėl parlamentinių ryšių grupės įsteigimo sakoma, jog Seimo nariai ją įkūrė "siekdami plėtoti geros kaimynystės santykius su Baltarusija, padėti spręsti realias ekonominio-prekybinio, kultūrinio, mokslinio ir kitokio bendradarbiavimo problemas tarp Lietuvos ir Baltarusijos".

Į šią grupę užsirašė 19 Seimo narių, daugiausia iš opozicinės Socialdemokratinės koalicijos frakcijos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų frakcijos.

Grupėje yra ir du Seimo daugumos atstovai - Socialliberalų frakcijos nariai Viktoras Uspaskichas ir Vytautas Kvietkauskas.

V. Uspaskichas taip pat yra Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas bei vienas turtingiausių Seimo narių.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas liberalas Alvydas Medalinskas pareiškė apgailestavimą dėl šios grupės įkūrimo.

"Apgailestauju, kad yra Seimo narių ir frakcijų, kurie nežino politinio konteksto ir Europos valstybių požiūrio į dabartinę Baltarusijos valdžią", BNS korespondentui sakė A. Medalinskas.

Jo žiniomis, parlamentinių ryšių grupių su Baltarusija nėra sudariusios nė viena kaimyninė valstybė, išskyrus Rusiją.

Tačiau A. Medalinskas pabrėžė, jog tokios grupės įkūrimas niekaip nekeičia oficialios Lietuvos pozicijos Baltarusijos atžvilgiu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.