aA
Antradienį pristatytas naujas interneto tinklalapis, kuriame pateikti patarimai kaip apsiginti nuo neonacių užpuolimų, labai dažnų Vokietijoje, per kelias valandas susilaukė nemažo populiarumo. “Mūsų puslapį jau dabar aplankė šimtai vartotojų. Manau, kad ateityje jie bus skaičiuojami tūkstančiais per dieną”, - sakė naujojo projekto, kurį remia šešių Vokietijos žemių vyriausybės, kūrėjų grupės atstovas Rudigeris Hesse.
Naciams - Ne!
Jame išsamiai aprašoma, kaip turėtų elgtis asmuo, užpultas įvairiose vietose – kavinėje, viešajame transporte ar požeminėje perėjoje – kur sumušama daugiausiai kitataučių Vokietijos gyventojų. Užpultiesiems taip pat rekomenduojama kreiptis pagalbos į praeivius, kurių pareiga apginti puolamą žmogų.

Tačiau pro šalį einantys žmonės, nors ir mato, kad prieš kitą asmenį yra naudojama prievarta, dažniausiai stengiasi kuo greičiau pasišalinti. Tinklalapio kūrėjai tikisi, kad jame pateikiama informacija nors truputį pagelbės į bėdą pakliuvusiems kitos tautybės gyventojams.

Šiais metais Vokietijoje padaugėjo nusikaltimų prieš kitos rasės ar tautybės asmenis. Valdžios pareigūnai įvairiais būdais nusprendė kovoti prieš rasizmą ir neonacių nusikaltimus. Tam taip pat aktyviai naudojamas ir internetas.

Svetainė, kurios adresas yra http://www.verfassungsschutzgegenrechtsextremismus.de buvo sukurta sulaukus milžiniško visuomenės spaudimo, reikalaujant informacijos apie naująją teisėsaugos problemą ir jos sprendimo būdus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.