aA
Prieštaraudami ambicingam socialliberalo Rolando Pavilionio parengtam švietimo finansavimo projektui Seimo centristai ir liberalai rengiasi triuškinti šią iniciatyvą.
Seimo centristai ir liberalai nusprendė, kad jų netenkina derybose su socialliberalais pasiektos nuolaidos dėl parlamentui pateikto Mokslo ir švietimo finansavimo strategijos įstatymo.

Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininko, centristo Kęstučio Glavecko iniciatyva šiandien Seime ketinama užregistruoti alternatyvius R.Pavilionio projektui siūlymus. Dar pirmadienį liberalams pavyko iš R.Pavilionio išsireikalauti nuolaidų - socialliberalas sutiko, kad įsipareigojimas mokslui ir švietimui skirti per pusę milijardo papildomų lėšų būtų dalimis išdėstytas per artimiausius kelerius metus.

Nusileisti koalicijos partnerių reikalavimams R.Pavilionį vakar rytą įkalbinėjo ir pats socialliberalų lyderis, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Tačiau po pokalbio su juo R.Pavilionis LŽ pareiškė nepasiduosiąs niekieno spaudimui. Jis teigė žinąs, kad rytoj Seime svarstant jo pateiktą projektą parems be išimties visi socialliberalai.