aA
Tigrei - Amūro tigro Gintaro Odesos zoologijos sode nuotakai įsigyti 2000 metų miesto socialinės ir ekonominės raidos plane numatyta 3 tūkst. grivnų.
Nuotakos tigrui dairomasi Londone ir Vienoje, pranešė interviu zoologijos sodo direktorius Antonas Tilė. Viena Amūro tigro poravimosi naktis kainuos 2 tūkst. dolerių, o jų turi būti kelios - tokie biologijos dėsniai, sakė jis, pridurdamas, kad trūkstamą sumą žadėjo surinkti rėmėjai.

"Amūro tigrų yra anaiptol ne kiekviename zoologijos sode. Mūsų Gintarui rugpjūtį sukaks 14 metų. Amžius solidus, kaip tik tada tigrai kuria šeimas", pažymėjo A. Tilė.

Į tarptautinę Raudonąją knygą įtraukti Amūro tigrai - didžiausi kačių šeimos plėšrūnai. Gintaras sveria 250 kilogramų, per dieną jam sušeriama 12 kilogramų šviežios mėsos, 12 triušių ir 20 kiaušinių.

Odesos zoologijos sode gyvenantis tigras niekada nebuvo taigoje. Jo gimtinė - Kauno zoologijos sodas, ten gimė ir jo tėvai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.