aA
Ketvirtadienį paskelbtame Rusijos URM pareiškime sakoma, kad I. Achmadovui, "pasiskelbusiam Čečėnijos užsienio reikalų ministru", Berlyne buvo "surengtas susitikimas su Vokietijos URM įgaliotiniu žmogaus teisių ir humanitariniais klausimais, organizuota speciali spaudos konferencija".

Pareiškime pažymima, kad I. Achmadovo priėmimas Vokietijos sostinėje "duoda pagrindo suabejoti Vokietijos pareiškimų dėl pagarbos Rusijos teritoriniam vientisumui, dėl mūsų šalies teisės kovoti su tarptautiniu terorizmu nuoširdumu".

Rimtą susirūpinimą, sakoma dokumente, kelia ir Berlyno miesto valdžios ketiniai leisti surengti antirusišką demonstraciją vasario 23 dieną, kai Rusijos ambasados atstovai dės vainikus prie sovietų karių paminklo Tirgartene.

Rusija tokį sprendimą vertins "kaip žuvusių su fašizmu atminimo išniekinimu", pabrėžia Rusijos URM.

Rusija laukia iš Berlyno "tinkamų išvadų" ir imsis "visų būtinų priemonių, kad nevyktų paramos čečėnų separatistams akcijos".

I. Achmadovas Berlyne vieši "Vokietijos-Kaukazo draugijos" kvietimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.