aA
Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija reikalauja Verslo programinės įrangos aljansą (Business Software Alliance, BSA) tartis dėl programinės įrangos legalizavimo tvarkos ir terminų.
Valstybės institucijos ir teismai raginami laikytis įstatymų - neleisti Lietuvoje veikti neregistruotoms organizacijoms bei laikytis pirkėjų teises ginančių įstatymų, pranešama Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacijos antradienį išplatintame pranešime.

Vilniaus miesto ir apskrities verslininkų darbdavių konfederacija teigia, kad Lietuvoje neregistruotos BSA vardu verslininkams daromas psichologinis spaudimas ir gali būti traktuotinas kaip neatitinkantis įstatymų ir padorumo normų.

Konfederacija savo pareiškime abejoja, ar Lietuvos pragyvenimo lygio šalyje programinė įranga privalo kainuoti tiek pat, kiek ir išsivysčiusio šalyse, domimasi turimų senesnių programinės įrangos versijų legalizavimo galimybėmis.

"Siūlome visoms organizacijoms ir institucijoms suteikti prioritetą naujų darbo vietų kūrimui ir darbuotojų kvalifikacijos kėlimui, o ne proamerikietiškų neetiškų pinigų sunkimo metodų propagavimui", teigiama pareiškime.

Šių metų spalį Lietuvos informacijos technologijų, telekomunikacijų ir raštinės įrangos įmonių asociacija "Infobalt" ir Lietuvos pramonininkų konfederacija taip pat pasisakė už nelegalios programinės įrangos tikrinimo procedūrų pristabdymą, kol nebus priimti teisės aktai, reglamentuojantys vartotojų tikrinimo procedūras.

BNS