aA
Tai žurnalistams pranešė Kriminalinio-teisinio departamento vyriausiasis prokuroras Olgertas Šabanskas.

A. Šabanskas paaiškino, kad baudžiamoji byla iškelta pagal Baudžiamojo kodekso 158 straipsnį, numatantį orumo žeminimą ir šmeižtą masinėse informacijos priemonėse. Kadangi parlamento komisijos, tiriančios pedofilijos bylą, pirmininkas Janis Adamsonas paminėjo ypač aukštas pareigas užimančių pareigūnų pavardes, tarp jų - premjero Andrio Škėlės, prokuratūra nelaukė jokių prašymų ir baudžiamąją bylą iškėlė iš karto po J. Adamsono pareiškimo.

Prokuroras kol kas negalėjo pasakyti, ar prokuratūra kreipsis į Seimą dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn deputatą J. Adamsoną. Tai priklausys nuo to, kas paaiškės tyrimo eigoje.

Jei J. Adamsonas bus pripažintas kaltu pagal nurodytą BK straipsnį, jam gresia arba keleri metai kalėjimo, arba priverčiamieji darbai, arba 30 minimalių mėnesio užmokesčių dydžio bauda.

A. Škėlė mano, kad pedofilijos bylą tiriančios parlamento komisijos vadovo Janio Adamsono pareiškimas, kad kai kurie aukšti pareigūnai įsivėlė į šį skandalą, yra ilgai ir kruopščiai rengta provokacija prieš valstybę, bet vyriausybės stabilumui ji nepakenks.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.