aA
Lietuvos komercinės televizijos ir radijo stotys bei spauda sutarė surengti bendrą protestą prieš tabako gaminių reklamos draudimą, kuris, jų vertinimu, "griauna žiniasklaidos ekonominius pagrindus".
Antradienį vykusiame Tarptautinės reklamos asociacijos Lietuvos skyriaus narių visuotiniame susirinkime vienbalsiai priimta rezoliucija, kuria reiškiamas susirūpinimas "Lietuvoje įvesta informacijos apie legalius produktus - tabako gaminius - cenzūra".

"Susidaro įspūdis, kad didelė dalis politikų skuba į Europos Sąjungą (ES), tačiau ne iš to galo. Lietuvos greitesnis įstojimas į ES įmanomas tik tuo atveju, jei Lietuvos ekonominiai ir finansiniai rodikliai pasieks reikiamą lygį, o tai reiškia - jeigu greičiau plėtosis verslas, jei mažiau bus apribojimų ir kliūčių ekonominiam augimui", rašoma rezoliucijoje.

Tarptautinės reklamos asociacijos Lietuvos skyriaus nariai siūlo apriboti tabako reklamą, tačiau neuždrausti informacijos apie legalias prekes apskritai, visur ir iš karto.

Kaip teigiama asociacijos pranešime, Lietuvos didžiausios televizijos - TV3, LNK ir BTV - nutarė protestuoti prieš šį "žiniasklaidos ekonominius pagrindus griaunantį ir laisvą komercinę komunikaciją ribojantį draudimą".

Todėl šeštadienį 19 valandą per visas tris televizijas tris minutes bus rodomas tokius draudimus smerkiantis tekstas.

Anot pranešimo, šią protesto akciją rems ir radijo stotys, kurios jau kitą savaitę transliuos specialų audioklipą.

Akcijai pritarė ir Periodinės spaudos leidėjų asociacija, todėl protesto skelbimai bus skelbiami ir spaudoje.

Iš tabako reklamos komercinė žiniasklaida gavo didelę pajamų dalį.

Nuo gegužės 1 dienos Lietuvoje įsigaliojo visiškas tabako produktų reklamos draudimas.

Seime dabar svarstomos įstatymo pataisos, kurios nukeltų tabako reklamos išorinėmis reklamos priemonėmis draudimo įvedimą iki kitų metų vidurio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.