aA
Respublikonas Džordžas V.Bušas (George W.Bush) pirmadienį teigiamai sutiko Floridos teismo sprendimą atmesti demokrato Alo Goro (Al Gore) pareiškimą dėl balsavimo šioje valstijoje rezultatų užprotestavimo, tačiau susilaikė nuo raginimų, kad viceprezidentas pripažintų pralaimėjęs kovą dėl Baltųjų rūmų.
George W. Bush
George W.Bush
Nors teisinės batalijos dar nesibaigė, Teksaso gubernatorius Dž.V.Bušas (George W.Bush) toliau ruošėsi valdžios perėmimui, derino savo būsimos administracijos sudėtį bei rengėsi pirmam susitikimui su žvalgybos pareigūnais. Turimais duomenimis, Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) ir galbūt kitų agentūrų atstovai antradienį jo rezidencijoje supažindins respublikonų kandidatą su "karšta" operatyvine informacija.

Taip nusprendė kadenciją baigiančio prezidento Bilo Klintono (Bill Clinton) administracija, atsižvelgdama į užsitęsusį netikrumą dėl lapkričio 7 dieną įvykusių rinkimų rezultatų. Be to, Dž.V.Bušas (George W.Bush) antradienį turi susitikti su vienu iš pretendentų į jo patarėjo nacionalinio saugumo klausimais postą.

Komentuodamas jam palankius JAV Aukščiausiojo ir Floridos apygardos teismų sprendimus, respublikonas Dž.V.Bušas (George W.Bush) pirmadienį pakartojo laimėjęs rinkimus. Jo teigimu, jis laimėjo balsavimą Floridoje tiek per pirmą, tiek per antrą, tiek per trečią balsavimo kortelių perskaičiavimą.

Kita vertus, jis esąs tikras, kad jo oponentas priims, savo įsitikinimu, būtinus sprendimus, o juos priimadamas atsižvelgs į valstybės interesus, pabrėžė Teksaso gubernatorius.

Jis "kaip labai teigiamu" pasidžiaugė JAV Aukščiausiojo teismo sprendimu sustabdyti Floridos aukščiausiojo teismo sprendimą pratęsti balsavimo kortelių perskaičiavimo terminą. Vašingtono teismas pirmadienį pareiškė nesąs tikras dėl kai kurių Floridos aukščiausiojo teismo sprendimo motyvų, todėl grąžino bylą tolesniam nagrinėjimui.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.