aA
Seimo Liberalų frakcijos seniūnės Dalios Kutraitės sūnus Lukas Vosylius išimties tvarka buvo įdarbintas parlamentaro Eugenijaus Maldeikio padėjėju. Praėjusį ketvirtadienį Seimas pakeitė Valstybės tarnybos įstatymą, draudžiantį aukštojo išsilavinimo neturintiems asmenims eiti parlamentaro padėjėjo pareigas.
D.Kutraitė su sūnumi
D.Kutraitė su sūnumi
© "Lietuvos žinios"
Tačiau Vilniaus universitete studijuojančiam D.Kutraitės sūnui L.Vosyliui Seimo nario E.Maldeikio padėjėju išimties tvarka parlamente leista dirbti jau anksčiau. Nusižengė Seimo kanceliarijos Personalo skyriaus vyresniosios konsultantės Birutės Česnulevičienės teigimu, L.Vosylius Seime buvo įdarbintas nuo lapkričio 14 dienos. Pasak B.Česnulevičienės, neįdarbinti aukštojo išsilavinimo neturinčio D.Kutraitės sūnaus nebuvo priežasties, nes Valstybės tarnybos įstatymo pataisa jau buvo svarstoma.

"Jau buvo aišku, kad tie žmonės yra kompetentingi, ir kodėl gi jų nepriimti, jei, tiesą pasakius, praėjusią kadenciją taip pat dirbo tokie patys žmonės", - aiškino B.Česnulevičienė. Pasak jos, L.Vosyliui ir dar keliems buvo padaryta išimtis. "Pavyzdžiui, šis žmogus yra ketvirto kurso studentas", sakė Personalo skyriaus darbuotoja.

Paklausta, ar įstatymas ketvirtakursiams numato išimtis, B.Česnulevičienė tai paneigė. Vyriausiosios konsultantės teigimu, šis sprendimas buvo "suderintas aukščiausiu lygmeniu" su Seimo kanceliarijos vedėju Arvydu Kregžde.

Pats A.Kregždė LŽ neigė davęs leidimą daryti išimtis. "Gal jums netiesą šneka. Tikrai niekas manęs neinformavo, - tikino kanceliarijos vadovas. - Personalo skyrius tam ir yra, kad koordinuotų ir žiūrėtų. Aš tikrai negaliu pažeisti įstatymų".