aA
Gediminas Kirkilas Seimo Socialdemokratinės frakcijos seniūno pavaduotojas informacijai ir propagandai, LDDP narys
Mano galva, mus kiršina keletas institucijų, kurios baiminasi stiprios kairiosios partijos. “Pagalius į ratus mums kaišo” visos dešiniosios partijos ir Prezidentūra.

Kokie Prezidentūros poveikio svertai? Elementarieji - intrigų rezgimas per Socialdemokratų partijoje užsilikusius “dutūkstantininkus” bei “dagininkus”. Be to, nuolat žurnalistams pametėjami maži skandalėliai apie kairiuosius.

Tikrai nereikia baimintis, kad Socialdemokratinė koalicija suskeldės dar nespėjusi susijungti.

Tiek Socialdemokratų, tiek LDDP gretose prieštaraujančių jungimuisi yra absoliuti mažuma. Kaip taisyklė jungimosi priešininkai esti tuose rajonuose, kur LSDP ir LDDP partinių organizacijų pirmininkai nuo seno nesutardavo. Ir tokių rajonų yra tik keletas.

Jungimuisi priešinasi kai kurie socialdemokratai “dutūkstantininkai”, kurie kažkodėl neišėjo į R.Dagio suburtą partiją “Socialdemokratija 2000”, o liko V.Andriukaičio vadovaujamoje Lietuvos socialdemokratų partijoje.

“Dutūkstantininkai” triukšmauja, matydami, kad atsiskyrę jų bičiuliai ne ką tepasiekė. Likę LSDP gretose bendraminčiai nori susigrąžinti į partiją atskalūnus.

Mes ypatingos problemos čia tikrai nematome - diskutuosime ir galutinį sprendimą priimsime atskiruose, o po to bendrame suvažiavime.

Beje, kai lygiai prieš 10 metų kūrėsi LDD partija, dar 2-3 mėnesius egzistavo LKP frakcija partijoje. Tuomet iš 600 suvažiavimo delegatų apie 40 žmonių liko LKP frakcijoje.

Jeigu ir nubyrės nuo besijungiančios partijos, tai labai mažai žmonių. LDDP turi 8 500 narių, šie žmonės moka nario mokestį, o LSDP - 4000. Taigi, daugiausiai gali nubyrėti tik keletas šimtų.

LDDP kaltina Prezidentūrą intrigomis

Tai komentuoja:

Lauras Bielinis Politologas