aA
Maskvoje viešinti Lietuvos Seimo delegacija susidarė įspūdį, kad Valstybės dūmos deputatai yra suinteresuoti ratifikuoti abiejų šalių valstybės sienos ir kai kurias ekonomines sutartis, jau kuris laikas įstrigusias Rusijos parlamente.
Lietuvos Seimo delegacija pirmadienį susitiko su Rusijos Dūmos pirmininko pavaduotoju Vladimiru Lukinu, Dūmos Užsienio reikalų komiteto pirmininku Dmitrijumi Rogozinu ir Dūmos parlamentinių ryšių su Lietuva grupės vadovu Aleksandru Čiujevu.

Seimo parlamentinių ryšių su Rusija grupės vadovas Algimantas Matulevičius sakė BNS gavęs D. Rogozino pažadą, kad į Dūmos pavasario sesijos darbotvarkę bus įtrauktas Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos sutarties ratifikavimas.

Lietuva šią 1997 metais pasirašytą sutartį jau ratifikavo, tačiau Rusijos Dūmą to dar nepadarė.

Susitikime taip pat buvo aptartas dvigubo apmokestinimo išvengimo ir kitų ekonominių sutarčių ratifikavimas.

"Mus labai šiltai priėmė ir yra patenkinti, kad mes atvykome, jaučiame geranorišką Rusijos dūmos deputatų poziciją kuo mažiau žiūrėti į istorines peripetijas, o žiūrėti į tai, ką galima padaryti šiandien ir rytoj", sakė A. Matulevičius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.