aA
Pirmadienio Vyriausybės posėdyje pritarta Azartinių lošimų įstatymo bei su juo susijusių teisės aktų projektams ir jų teikimui Seimui.
Projekte atsisakyta ankstesnės nuostatos, kad lošimų namai gali būti steigiami tik didžiuosiuose ir kai kuriuose kurortiniuose miestuose, praneša ELTA.

Realu, jog pirmoji mūsų šalyje kazino įsteigs Austrija, kuri jau domėjosi tokia galimybe ir žada ne tik dideles investicijas, bet ir paramą socialinėms programoms.

Loterijų ir azartinių lošimų mokesčio įstatymo projekte numatyta, jog 50 procentų lošimo namų mokesčio mokama į valstybės, o 50 procentų - į savivaldybės, kurioje įmonė registruota, biudžetą.

Organizuojant totalizatorių, lošimų mokesčio bazei siūloma taikyti 20 procentų mokesčio tarifą, už ruletės stalą kas ketvirtį tektų mokėti fiksuotą mokestį - 25 tūkstančius, už kortų arba kauliukų stalą - 10 tūkstančių litų.

Lošimus galėtų organizuoti tik akcinės bendrovės arba uždarosios akcinės bendrovės, kurių įstatinis kapitalas, priklausomai nuo lošimų rūšies, būtų nuo 1 milijono iki 4 milijonų litų.

Lošimų automatuose turėtų būti įrengti specialūs apskaitos prietaisai - "juodosios dėžės". Jie padėtų kontroliuoti automatų surenkamų pinigų apyvartą bei kitas operacijas.

Visi lošimo įrenginiai turės būti lošimus organizuojančios bendrovės nuosavybė - tai neleistų kelioms bendrovėms kartu susidėjus išsipirkti vieną licenciją.

Tuo atveju, jeigu azartinių lošimų legalizavimui būtų pritarta, Finansų ministerija siūlytų steigti atskirą lošimų priežiūros instituciją.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.