aA
Šalies generaliniu prokuroru Prezidentas Valdas Adamkus Seimui siūlo skirti 51 metų Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) skyriaus vadovą Antaną Klimavičių.
Dekretą dėl A.Klimavičiaus teikimo į generalinio prokuroro postą Prezidentas turėtų pasirašyti jau šiandien. Vakar šalies Prezidentui skirtame Seimo kabinete A.Klimavičius susitiko su Liberalų ir Naujosios sąjungų frakcijų vadovais.

Tik su Socialdemokratinės koalicijos frakcijos vadovybe A.Klimavičius susitiko jos lyderio Vytenio Andriukaičio darbo kabinete. Trijų frakcijų vadovai po susitikimų su A.Klimavičiumi tvirtino likę patenkinti kandidato atsakymais ir jo požiūriu į darbą.

Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos seniūnas Gediminas Jakavonis teigė, jog A.Klimavičius sudarė pakankamai dalykiško ir turinčio savo požiūrį profesionalo įspūdį: "Kai Artūras Paulauskas vadovavo Generalinei prokuratūrai, A.Klimavičius buvo artimas jo bendražygis. Tuomet pavyko pasiekti gerų rezultatų, pirmą kartą pradėjo mažėti nusikalstamumas. Mūsų frakcija patenkinta šiuo kandidatu".

Liberalų frakcijos seniūnė Dalia Kutraitė-Giedraitienė teigė, jog frakcija dar nėra priėmusi sprendimo dėl A.Klimavičiaus kandidatūros, bet jis abejonių nekelia: "Šis žmogus yra kompetentingas ir išsilavinęs, jis moka savo darbą ir turi patirties".

Po Seime įvykusio susitikimo su Parlamento pirmininku A.Paulausku užkalbintas premjeras Rolandas Paksas pripažino, jog su kandidatu į generalinius prokurorus dar nebuvo susitikęs ir asmeniškai jo nepažįsta. Bet premjeras taip pat teigė iš nuogirdų susidaręs palankų įspūdį apie A.Klimavičių: "Tai geras ir padorus teisininkas".

"Lietuvos rytas"