aA
"Zabiba ir karalius" – tai anonimo parašytas romanas, kuris šiuo metu yra tiesiog šluote šluojamas nuo Bagdado knygynų lentynų. Kalbama, kad šios knygos autorius gali būti pats Irako vadovas Saddamas Husseinas. Romane pasakojama apie karalių, susižavintį Zabiba, kuklia megina, "apdovanota įstabiu grožiu, protu bei drąsa".
Saddamas Husseinas
Saddamas Husseinas
Romane neminimas nei konkretus veiksmo laikas, nei vieta. Zabibai, kurios vardas arabiškai reškia "razina", pasiseka suvienyti karalių su tauta kovoje prieš “sąmokslininkus".

Romane galima įžvelgti akivaizdžias nuorodas į "žydų vaidmenį, skatinant nesantaiką bei sąmokslus tarp žmonių". Po to, kai mūšio metu Zabibos širdį perveria strėlė ir mergina miršta, karalius paskelbia tautai, kad jis buvo ją vedęs.

Romano pratarmėje rašoma: "Štai Irakas, pranašų žemė. Mes lankiamės tik Dievui, o blogis lieka tik bailiams ir niekšams. Blogis lieka kiekvienam arabui, nenorinčiam tapti tautos dalimi".

Pelnas, gautas pardavus knygos kopijas, bus skirtas "vargšams, našlaičiams ir labdarai".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.