aA
Internete pasirodė virusas, platinantis po visą pasaulį “Shockwave” priemonėmis kurtas bylas. Specialistai teigia, kad “worm” tipo virusas sklinda didesniu nei šviesos greičiu. Virusas, pavadintas “TROJ_Shockwave.a”, plinta elektroniniu paštu, panašiai kaip jau pagarsėję “Melissa” ir “Love Bug”.
Virus alert
Prie laiško prisegta paleidžiamoji byla “creative.exe”, laiško pavadinimo eilutėje apibūdinta kaip “puikus "Shockwave flash" filmukas”.

Jei byla aktyvuojama, virusas išsiuntinėjamas visiems vartotojams, kurie yra naudojamos pašto programos adresų knygelėje.

Virusas taip pat pakeičia visų diske esančių bylų, kurių plėtiniai yra *.JPG ir *.ZIP, pavadinimus ir perkelia jas į šakninį C:\ katalogą. Bylas įmanoma atstatyti rankiniu būdu.

Praėjus vos kelioms valandoms po to, kai apie plintantį virusą pranešė kelios stambios JAV bendrovės, jis jau buvo pastebėtas Australijoje. Bendrovė “Trend Micro” priskyrė virusą prie “labai pavojingų” kategorijos, kadangi šis plinta milžinišku greičiu, nors ypač didelės žalos ir nesukelia.

Prieš Kalėdas tikimasi dar didesnio virusų skaičiaus internete.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.