aA
Čečėnų kovotojai pranešė, kad šeštadienį, per jų išpuolį prieš šarvuočius gabenusį traukinį, žuvo 7 rusų kareiviai.
Bet Rusijos jungtinės kariuomenės grupuotės Šiaurės Kaukaze spaudos centras kategoriškai neigia, kad Čečėnijoje buvo susprogdintas karinis ešelonas ir žuvo kariškių. Pasak jo atstovų, iš tikrųjų Džalkos-Argūno tarpustotėje, važiuojant kariniam ešelonui, buvo susprogdintas mažo galingumo sprogstamasis įtaisas. Dėl to stiklų šukės sužeidė kelis žmones, nukentėjo vienas vagonas. Žuvusiųjų ir sunkiai sužeistų nėra.

Čečėnų kovotojų atstovas Movladis Udugovas telefonu agentūrai France Presse sakė, kad, sprogus sukilėlių padėtai minai, nuo bėgių nuriedėjo traukinys, važiavęs į Argūno miestą, esantį už 10 kilometrų nuo Čečėnijos sostinės Grozno.

Anot M.Udugovo, per kilusį susišaudymą žuvo 7 rusų kareiviai, o 10 šarvuotųjų transporterių buvo sunaikinta arba apgadinta.

Nepriklausomi šaltiniai šių pranešimų kol kas nepatvirtino, rašo AFP. Pasak agentūros, per 13 mėnesių trunkantį Čečėnijos karą abi pusės paprastai išpučia priešininko nuostolius.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.