aA
Jau tik 52 procentai amerikiečių - palyginti su 61 procentu prieš savaitę ir 72 procentais prieš 15 dienų - mano, kad, prieš paskelbiant JAV prezidento rinkimų nugalėtoją, reikia išsklaidyti visas su balsavimu susijusias abejones. Tai rodo savaitraščio "Newsweek" surengtos apklausos rezultatai, kurie bus išspausdinti pirmadienį pasirodysiančiame jo numeryje.
55 procentai apklaustųjų nepritaria demokratų kandidato Alo Goro metodams ginče su respublikonų kandidatu Džordžu V.Bušu, o 53 procentai įsitkinę, kad A.Goras privalo pripažinti savo pralaimėjimą.

64 procentų amerikiečių nuomone, tai, kad dėl dabartinės krizės vėluojama perduoti valdžią Baltuosiuose rūmuose, nesudarys problemų šaliai. 33 procentai respondentų mano priešingai.

O dėl abiejų kandidatų teisminių batalijų Ploridoje, tai 51 procentas "Newsweek" apklausos dalyvių mano, kad Dž.V.Bušas šioje valstijoje gavo daugiau balsų, o 32 procentai pareiškė, kad būtent demokratų kandidatas lenkia varžovą.

44 procentai apklaustųjų JAV prezidento poste norėtų matyti Dž.V.Bušą, o 42 procentai - A.Gorą.

Apklausoje dalyvavo 1005 suaugę amerikiečiai. Jie buvo apklausti telefonu lapkričio 29-gruodžio 1 dienomis. Galima paklaida - 4 procentai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.